Sudar putničkog i teretnog voza kod Odžaka u Vojvodini, oko 20 povređenih

Policija
Izvor: Gazeta Express

Putnički i teretni voz sudarili su se večeras tačno na pola puta između železničkih stanica Ratkovo i Odžaci u Srbiji, a u ovoj nesreći, kako piše Juro njuz, povređeno je oko 20 osoba.

Do nesreće je došlo kada je oko 19 časova putnički voz, sa zadnje strane naleteo na teretni voz, te izleteo iz šina. 

Iako je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prvom saopštenju navelo da su povređene četiri osobe, iz MUP-a je potom za Juronjuz Srbija potvrđeno da se radi o oko 20 osoba.

''I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza'', navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema prvim izveštajima sa terena, kako se dodaje, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor.

Reporter koji se trenutno nalazi na licu mesta navodi da se radi o izuzetno nepristupačnom i slabo osvetljenom terenu, kao i da je kabina putničkog voza doslovno ulegla u zadnji deo teretnog.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova.

Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć.

"Srbijavoz" u saopštenju naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet kompanije, i da će nastaviti da čine sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.