Trajković: Policija traga za pljačkašima bankomata u Gračanici

Bankomat koji su noćas pljačkaši izvadili ispred Doma Kulture u Gračanici
Izvor: Kosovo Online

Više osoba je učestvovalo u krađi bankomata Komercijalne banke ispred Doma kulture u Gračanici izjavio je za Kosovo Onlajn komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Trajković navodi da su pljačkaši koristili dva vozila i da bankomat nije bio obijen.

“Pet muškaraca je učestvovalo u krađi bankomata. Oni su se vozilom marke Audi crne boje uputili u nepoznatom pravcu. Istražna jedinica policije za njima traga. Policija je utvrdila da su na oba vozila pljačkaši koristili ukradene registarske oznake", precizirao je Trajković za Kosovo Onlajn. 

Jutros oko četiri sata ujutru, u vreme policijskog časa grupa je došla kombijem i putničkim automobilom, provalila u Galeriju Doma kulture, suzavcem isprskala i onesposobila čuvara i u kombi utovarila sef težak oko 700 kilograma.

Pljačkaši, koji su govorili albanskim jezikom, krenuli su putem prema Prištini. U selu Ajvalija na kombiju je pukla guma, udarili su u zid pored puta, nakon čega su pljačkaši ostavili i kombi i bankomat i pobegli.

Na Domu kulture je pričinjena materijalna šteta, uništen je deo zida, instalacije za grejanje, kao i tehnika za puštanje reklama, a celu pljačku snimile su i bezbednosne kamere.