Tužilaštvo o akciji u Štrpcu: Deset osoba uhapšeno, zaplenjen novac, osam vozila

Štrpce
Izvor: Reporteri

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari je, zajedno sa tužiocem Rasimom Maljokuom, kao i predstavnicima Kosovske policije, izneo detalje akcije koja je danas sprovedena u opštini Štrpce, a u kojoj je uhapšeno 10 osoba, prenosi Gazeta ekspres. 

Na konferenciji je rečeno da je u toj akciji zaplenjena 61.000 evra i druge valute poput dolara, švajcarskih franaka i leka, osam vozila u vrednosti od 300.000 evra, vatreno oružje, telefoni, uređaji za proizvodnju kriptovaluta.

Glavni tužilac Jašari rekao je da je tokom akcije pretreseno 11 lokacija, u Uroševcu, Prištini i Štrpcu.

"Oduzet je novac, oružje, dokumenti. Izvršen je upad u dve kancelarije Skupštine opštine Šrtpce, kao što su katastar i urbanizam. Bivši gradonačelnik Štrpca, direktor Geodezije i urbanizma, opštinski inspektori, vlasnici građevinskih preduzeća, pojedini građani privedeni su zbog zloupotrebe službenog položaja, uzimanja i davanja mita", rekao je Jašari.

Tužilac Rasim Maljoku rekao je da u tom slučaju neće biti nedodirljiv.

"Istrage su počele 2019. godine, podignuta je optužnica protiv 10 osoba, 2020. godine smo pokrenuli novu istragu protiv 10 lica, sada smo istragu proširili i na druga lica zbog sumnje da su počinili korupciju, mito, uticaj. Nastavićemo ovo pitanje i niko neće ostati nedirnut", rekao je on.

Policija je saopštila da je uhapšeno 10 osoba, od kojih je osam iz regiona Uroševca i dva iz regiona Prištine.

"Zaplenjena je 61.000 evra, dinari, švajcarski franci, dolari, vazdušne puške, četiri pištolja, dve lovačke puške, municija, čaure, 13 telefona i uređaji za proizvodnju kriptovaluta", navode u Kosovskoj policiji.