Tužilaštvo u Peći potvrdilo hapšenje troje osumnjičenih za trostruko ubistvo u Glođanu

Autobus u Glođanu
Izvor: Ekonomia Online

Tužilaštvo u Peći potvrdilo je hapšenje troje osumnjičenih za trostruko ubistvo u Glođanu i njima je određen pritvor od 48 sati, a druge detalje nisu saopštili, prenosi Reporteri.

Glavni tužilac Tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

"Tri osumnjičena su uhapšena za ubistvo koje se dogodilo nedavno u selu Glođane. Tužilaštvo je donelo odluku o pritvoru u trajanju od 48 sati", rekao je Kurmehaj.

Naglasio je da zbog osetljivosti pitanja više informacija neće biti saopšteno.

Kako prenosi Kljan Kosova, Kurmehaj je naveo da je nakon napada započeta intenzivna istraga uz pomoć državnog tužioca i nadležnih policijskih jedinica i da su odlukom tužioca u predmetu uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo „teško ubistvo“. 

Takođe je poručio da se posle hapšenja osumnjičenih nastavljaju sve neophodne radnje na rasvetljavanju slučaja.

Maskirana osoba je 26. novembra pucala iz kalašnjikova na autobus u Glođanu, u Dečanima, i tom prilikom ubila tri osobe, vozača autobusa Ganija Đokaja i dvoje srednjoškolaca G.M. i L.H. 

Portali na albanskom su pre konferencije tužioca objavili da su uhapšene osobe iz sela Glođane i da se sumnja da su motivi napada povezani sa samoubistvom 20-godišnje devojke iz Glođana koje se dogodilo 2020. godine.