U blizini administrativne linije kod Bujanovca pronađena velika količina oružja

Administrativna linija
Izvor: Večernje novosti

U ataru sela Končulj, koje je na administrativnoj liniji između Srbije i Kosova, u mestu zvanom Singrit, pronađena je veća količina različitog naoružanja, između ostalogi raketni bacač, prenosi Tanjug.

Radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je 14. novembra policiji da je nađena veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

Naoružanje je, kako pišu Novosti, nađemo prilikom radova na pregledu terena, koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac.

Tada je nađeno osam punjenja za ručni minobacač "Osa“, jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Sutradan je formirana ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj koje je na administrativnoj liniji sa Kosovom, u mestu zvanom Singrit, ispod stene u šupljini sakrili raznu vrstu naoružanja.

Ljudi koji su ovaj posao radili našli su devet kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač M79 "Osa“ 137 municija za bacač granata "Zolja", jednu protivtekonsku minu, jedan optički nišan, 1.436 municije raznog kalibra, kao i maskirnu uniformu u fazi raspadanja.

O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju.