U Peći uhapšeno 17 osoba, zamrznuta imovina u vrednosti od pet miliona evra

Osnovni sud u Peći.jpg
Izvor: Reporteri

Kosovska policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Peći sprovela je juče akciju protiv organizovanog kriminala i u Peći uhapsila 17 lica zbog zelenaštva, prenosi reporteri.

Tužilac iz Odeljenja za teška krivična dela Sahide Gaši saopštila je da je u vezi sa tim slučajem vođena višemesečna istraga.

"Više meseci istrage i nakon akcije kontrole i oduzimanja koju je sprovela Uprava za istraživanje organizovanog kriminala u Prištini, ovo tužilaštvo je uspelo da uhapsi 17 lica osumnjičenih za krivična dela zelenaštva i prinude i zamrzne  imovinu koja je procenjena na više od pet miliona evra", rekla je Gaši na vanrednoj konferenciji za medije Tužilaštva u PEći.

Pripadnik Uprave za istraživanje organizovanog kriminala u Kosovskoj policiji Imer Imeri izjavio je da je pretreseno 17 stambenih kuća i četiri preduzeća, a kao materijalni dokaz oduzeto 12 komada oružja. Takođe je zaplenjeno 10 automobila i 45.700 evra u gotovini.

Imeri je kazao da je zamrznuta imovina licima osumnjičenim za krivično delo zelenaštva i odgovornosti.

"Od nepokretne imovine zamrznuto je 20 stanova, 104 zemljišne parcele, od kojih 21 parcela građevinskog zemljišta, dok su ostale parcele poljoprivredno zemljište", rekao je Imeri.