U policijskoj akciji u Južnoj Mitrovici i Prizrenu uhapšeno 20 osoba

Policija-hapšenje
Izvor: RTK2

Sektor za istrage Odeljenja granične policije u saradnji sa kosovskim Tužilaštvom uhapsio je danas 20 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo ‘šverc imigranata’, prenosi Reporteri.

Operacija je sprovedena nakon višemesečne saradnje u regionima Južne Mitrovice i Prizrena.

„Kao rezultat prethodnih istražnih radnji granične policije, uz pomoć drugih jedinica za podršku Tužilaštvu, izvršene su provere na 10 lokacija (kuće, hoteli i prateći objekti). Tokom pretresa uhapšeno je 20 osumnjičenih, od kojih su 14 građani Kosova, a ostalih 6 stranih državljana (Irak, Sirija i Palestina), koji su osumnjičeni da su počinili krivično delo - šverc imigranata“, navodi se u policijskom saopštenju.

Tokom akcije pronađeni su i zaplenjeni kao dokazni materijal: 22 mobilna telefona, 11 različitih vozila, 6 metaka kalibra 7,65 mm, drobilica marihuane, dva paketa „rizzllo“, tri memorijska čipa, telefonske kartice, sim kartice i novac.

Odlukom tužioca slučaja iz Osnovnog tužilaštva za teška krivična dela u Mitrovici, za 11 osumnjičenih je određen pritvor u trajanju od 48 sati, dok je 9 oslobođeno.