U Prištini uhapšena osoba sa dvojnim identitetom

1
Izvor: Kosovapress

Kosovska policija je u akciji pretresa jednog stana u Prištini danas uhapsila osobu sa dvojnim identitetom, prenosi Kosovo pres.

Policija je tokom pretresa sprovedenog po nalogu Osnovnog suda u Prištini pronašla lična dokumenta sa istom fotografijom, ali sa različitim podacima.

U pitanju su pasoš i lična karta Kosova u kojima su podaci osobe sa inicijalima M.S, dok je drugi dokument bila lična karta druge države sa inicijalima M.M.

Osumnjičeni je posedovao automobil registarskih oznaka druge države i nije posedovao vozačku dozvolu. Pretresom su pronađeni sumnjivi predmeti koji bi tokom dalje istrage mogli biti povezani sa sumnjivim aktivnostima ove osobe. U ovoj fazi, kako se navodi, ta osoba je osumnjičena za krivično delo legalizacija lažnog sadržaja i falsifikovanje isprava.

Prilikom pretresa stana i automobila pronađen je i oduzet aparat za detekciju kamera i senzora, dva noža, kućište računara, sedam mobilnih telefona raznih vrsta, telefonske kartice Srbije i Kosova, 2.675 evra, 45 turskih lira, identifikacioni dokumenti za koje se sumnja da su falsifikovani – lična karta druge države, pasoš i lična karta Kosova, razni računi i automobil „reno klio“ stranih registarskih oznaka.

Kako prenosi Kosovo pres, odlukom tužioca Osnovnog tužilaštva u Prištini, osumnjičenom je određena mera zadržavanja od 48 časova.