Ubistvo u Uroševcu, osumnjičenog za zločin ranio policajac

Policija
Izvor: Reporteri

Regionalna policija Uroševca saopštila je da je sinoć u Uroševcu ubijena jedna osoba iz vatrenog oružja. Sumnja se da je K.J. (30) pucao na G.H. (30) koji je usled zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, navodi se u saopštenju Policije na Fejsbuku.

U blizini mesta događaja policijska jedinica uočila je osumnjičenog sa vatrenim oružjem u ruci, koji se oglušio na naređenje Policije da se preda, dodaje se u saopštenju.

"Osumnjičeni sa pištoljem u ruci, sumnjiči se da se u jednom trenutku okrenuo prema policajcima. Policajac, kako bi izbegao direktnu opasnost po sebe, svog kolegu i druge oko sebe, upotrebio je službeno vatreno oružje, pucajući u pravcu osumnjičenog. Osumnjičeni je odmah upućen na lekarsku pomoć u Urgentni centar u Uroševcu, a potom na dalje lečenje u UKCK – Priština i prema rečima lekara, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i van životne opasnosti", ističe se u objavi.

Kao materijalni dokazi sa lica mesta oduzeta su dva pištolja i sedam metaka. Osumnjičenom K.J. određeno je zadržavanje do 48 sati.