Uhapšeno osam carinika i jedan policajac, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita

Osam carinskih službenika i jedan policajac koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita uhapšeni su danas u zajedničkoj akciji Tužilaštva i Carine uz asistenciju kosovske policije, prenosi Dukađini.

Akcija je izvedena na 11 lokacija, a iz Specijalnog tužilaštva saopštavaju da je pretres izvršen u cilju prikupljanja dokaza i hapšenja devet službenih lica osumnjičenih za krivična dela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "Primanje mita".

"Sumnje su zasnovane na dugoj istrazi koju je vodilo Specijalno tužilaštvo, u istragu je bila uključena i policija. Tokom ove akcije prikupljeni su dokazi koji potkrepljuju sumnju da je ovih devet službenika umešano u krivična dela za koja se sumnjiče", navodi se u saopštenju.

Takođe, tokom ove akcije prikupljeni su i drugi važni dokazi za dalje istražne radnje, kao što su 20 službenih pečata Carine Kosova, deset telefona sa četiri kartice, pištolj kalibra 9 mm i devet metaka, sa dozvolom i šesnaest metaka ilegalne municije.