Uhapšeno šest osoba, zaplenjeno više od 82 kilograma narkotika

droga-zaplena
Izvor: Kosovapress

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila šest osoba i oduzela više od 82 kilograma droge, oružja, vozila, navodeći da je opreracija izvedena u regionu Prištine i Gnjilana, prenosi Kosovo pres.

Policija je navela da je „hapšenje osumnjičenih izvršeno zbog sumnje na osnovu umešanosti u krivična dela - neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja i distribucija opojnih droga, psihotropnih supstanci, neovlašćeno posedovanje i upotreba oružja, proizvodnja i distribucija štetnih medicinskih proizvoda bez akciznih markica, izbegavanje obaveznih carina ili akciza”.

Po nalogu nadležnog tužioca izvršene su inspekcije četiri lokacije, od čega dva stana, jedan u Prištini, a drugi u Kosovu Polju, kao i dve kuće u Gnjilanu zajedno sa objektom za pratnju, za koje se sumnja da je grupa koristila za skrivanje, prodaju i distribuciju opojnih droga, kao i za šverc droge sumnjivog porekla.

Na različitim lokacijama pronađeni su skriveni na različitim mestima više od 82 kilograma marihuana, 100 paketa švercovanih droga, teških oko 100 kilograma, jednu lovačku pušku sa 35 čaura kao i dve najlonske kese napunjene barutom i municijom za lovačko oružje.

Policija je pronašla i pet različitih automobile, 15.774 evra kao i 20 švajcarskih franaka.

Osumnjičeni su uhapšeni i odlukom nadležnog tužioca poslati u pritvor na 48 sati.