Uprava carine Srbije: Zaplenjeno više od dve tone duvana za nargile upućenog na Kosovo

Krijumčarenje duvana
Izvor: Uprava carine RS

Srpski carinici su tokom noćne kontrole na magistralnom putu Raška-Kraljevo u Bogutovcu, sprečili pokušaj krijumčarenja 2.390 kilograma duvana za nargile, prenosi Radio kontakt plus.

Više od 2,3 tone arome za nargile pronađeno je u kamionu marke "man" novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesetšestogodišnji muškarac iz tog grada, tako što je bila utovarena zajedno sa uredno prijavljenom robom (crepovi, delovi dimnjaka, razni građevinski materijal), saopšteno je iz Uprave carina.

Utvrđeno je da vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju za duvan, a da je pritom reč o robi stranog porekla za koju moraju biti plaćene uvozne dažbine, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema raspoloživoj dokumentaciji, vidi se da je roba utovarena u Kanjiži i da je bila upućena ka Kosovu, dok oznake na robi upućuju da je poreklom iz Nemačke.

Među aromama koje su se našle u tovaru, najbrojnija je bila ''kold blu'' čak 550 kilograma, ali je bilo i mnogih drugih vrsta poput ''kold pič'', ''kold čeri'', ''kold grejp'', ''kold kis'' i druge.

Kako vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je roba smeštena pod carinski nadzor u magacin carinske ispostave Kraljevo, navodi se u saopštenju.