Uroševac: Veliki požar u Trgovinskom centru "Viva freš", građani uzmenireni

Požar u Uroševcu
Izvor: Koha ditore

U Uroševcu je noćas izbio veliki požar u Trgovinskom centru "Viva freš", a vatrogasci i pripadnici policije odmah su izašli na lice mesta, prenosi Koha.

Prema rečima direktora policije za region Uroševac Basrija Šabanija postojala je opasnost da zahvati obližnju pumpu za gorivo, ali su vatrogasne jedinice su uspele da lokalizuju požar nakon četiri sata borbe sa vatrenom stihijom.

"Oko 00.10 u centru za komunikacije dobili smo informaciju da je izbio požar u trgovini 'Viva Freš'. Vatrogasci su bili u blizini i odmah su reagovali Požar je bio veliki, posledice su velike, ali srećom, nema povređenih. Trenutno nema rizika. Vatrogasci su fokusirani na deo gde se nalazi pumpa za gorivo. Na sreću, požar je lokalizovan", rekao je Šabani.

Portparol policije za region Uroševca Kanun Veselji izjavio je da je požar podigao uzbunu u celom Uroševcu i da su sem lokalnih, bili angažovani i vatrogasci iz okolnih gradova.

"Pored vatrogasaca iz Uroševca, mobilisani su i vatrogasci iz regiona Štimlja, Kačanika, Gnjilana i Vitine. Na lice mesta izašlo je i više stotina građana, a čule su se i uzastopne eksplozije. Sumnja da su u pitanju gasne boce", rekao je Veselji.