Vlasnik restorana iz Uroševca u kojem se dogodila eksplozija u teškom stanju

Eksplozija u Uroševcu
Izvor: Reporteri

Šest osoba koje su teško povređene u eksploziji plinske boce u restoranu u Uroševcu upućene su na dalje lečenje u Tursku i Austriju, a njihovo stanje je i dalje ozbiljno, dok se povređeni vlasnik restorana trenutno bori za život, prenosi Gazeta Ekspres.

Prvi koji je poslat u Tursku bio je vlasnik restorana G.S, koji je zadobio 50 odsto opekotina, a kako je potvrdila Aferdita Hodža, koja je prikupila sredstva za finansijsku pomoć povređenima za lečenje u inostranstvu i koja je u kontaktu sa rođacima povređenih, G.S se i dalje nalazi u ozbiljnom zdravstvenom stanju.

„Njegovo stanje se pogoršava. Nažalost nema poboljšanja“, rekla je ona.

Pojasnila je da je i dvadesetogodišnja devojka koja se takođe nalazi na lečenju u Turskoj, zbog zadobijenih povreda imala problema i sa bubrezima.

Sa druge strane, povređeni F.S (44) je u stabilnom stanju, ali se trenutno nalazi u indukovanoj komi zbog teških povreda.

Povređeni  E.B., koji se takođe nalazi na lečenju u Turskoj, danas se probudio iz kome i samostalno diše. Njega je posetila i supruga sa kojom je imao prilike i da razgovara.

Kada je reč o dvojici povređenih koji se nalaze u bolnici u Gracu, još nije poznato kakvo je njihovo zdravstveno stanje, mada je tokom lečenja u Univerzitetskom kliničkom centru na Kosovu rečeno da je njihovo stanje malo lakše od ostalih pacijenata koji su poslati u Tursku.

Podsećanja radi, u eksploziji plinske gasne boce u restoranu „Steak House” u Uroševcu, povređeno je više od 40 osoba.

Šest najteže povređenih je poslato na lečenje u inostaranstvo, od toga njih četvoro u Tursku, dok su dva pacijenta transportovana u Austriju.