Zemljotres jačine 4,9 pogodio Izmir, dvoje povređenih

zemljotres
Izvor: Deposit/destinacigdem

Dve osobe su povređene u zemljotresu jačine 4,9 stepeni po Rihteru koji je pogodio danas zapadnu tursku provinciju Izmir i izazvao paniku među stanovništvom, saopštili su zvaničnici, prenosi RTV.

Gradonačelnik Izmira saopštio je da nema izveštaja o većoj materijalnoj šteti osim srušenog minareta na jednoj džamiji, preneo je Tanjug izveštaj agencije AP.

Turska služba za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopštila je da se zemljotres jačine 4,9 po Rihteru, sa epicentrom u okrugu Buča u Izmiru, dogodio u 3.29 časova jutros po lokalnom vremenu i da je bio praćen sa nekoliko naknadnih manjih potresa, kao i da se osetio u okolnim oblastima.

Najmanje dve osobe su povređene nakon što su skočile sa visine dok su u panici pokušavale da napuste svoje domove, objavio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu na Tviteru.

Potres se dogodio nekoliko dana nakon što je Izmir obeležio godišnjicu zemljotresa jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali, koji je 30. oktobra 2020. odneo živote 117 ljudi, podseća američka agencija.