Biračko mesto Vitina u Vranju otvoreno u 7 sati, veći broj glasača očekuje se oko 11 časova

Vranje, biračko mesto za glasače iz Vitine
Izvor: Kosovo Online

Biračko mesto broj 1 u Vranju, gde Srbi iz Vitine mogu da iskoriste svoje građansko pravo i glasaju na parlamentarnim izborima, otvoreno je tačno u 7 časova, a veći broj glasača očekuje se oko 10, 11 sati.

Kako je za Kosovo onlajn rekao Slađan Dejanović sa biračkog mesta br. 1 Vitina, izborni dan protiče kako treba, a izborni materijal je stigao na vreme.

"Sve je krenulo kako valja, biračko mesto broj 1 Vitina je otvoreno u 7 sati, već imamo prve glasače, u toku dana očekujemo još glasača s obzirom da je Vitina udaljena više od Vranja, tako da ih očekujemo u većem broju oko 10, 11 sati", kazao je Dejanović.

On navodi da je ukupno upisanih 1.786 birača.

Srbi sa Kosova mogu da glasaju u četiri opštine - u Kuršumliji, Vranju, Raški i Tutinu, jer im, kao i u aprilu 2022. godine, kada su se održavali parlamentarni i predsednički izbori, kosovske vlasti nisu dozvolile da svoje biračko pravo iskoriste na teritoriji Kosova.

U biračkom spisku Republičke izborne komisije 2022. bilo je upisano 93.527 birača s pravom glasa sa Kosova, a na birališta je tada izašlo njih 19.654, odnosno 21,01 odsto.