Građani Kosovskog Pomoravlja glasaju u Vranju: Visok odziv birača, čeka se više od pola sata

Građani Kosovskog Pomoravlja glasali u Vranju
Izvor: Kosovo Online

Građani Kosovskog Pomoravlja glasaju u Hemijsko-tehnološkoj školi u Vranju. Gužve su i popodne velike, čeka se više od pola sata, ali se izbori odvijaju bez većih problema, javlja RTV Puls.

Građani sa pravom glasa iz većih opština Gnjilane i Kosovska Kamenica glasaju na po četiri biračka mesta, a iz Novog Brda i Kosovske Vitine na po jednom.

Odziv je, očekivano, visok. Do pola pet, na biračkom mestu 1 Gnjilane, od upisanih 2.040 glasača, svoju građansku dužnost obavilo je njih 880 ili 43 odsto od upisanih u birački spisak.

Jedna od građanki Kosovskog Pomoravlja ispričala je za Kosovo onlajn da su se susreli sa gužvama, odnosno da su čekali na prelazu Bela zemlja sat vremena, dok je na biračkom mestu čekanje bilo nekih 20 minuta.

"Ali, u suštini građanska dužnost mora da se ispoštuje pa nam nije palo teško", dodala je.

Još jedna stanovnica Kosovskog Pomoravlja podelila je svoja očekivanja sa ekipom Kosovo onlajna.

"Glavna očekivanja su da kao srpski narod u Kosovskom Pomoravlju pokažemo solidarnost i težnju u očuvanju i to ne samo političkog identiteta, već i nacionalnog, da podržimo politiku koja nas održava i koja će nam i dalje pomagati i omogućiti bolji život u Kosovskom Pomoravlju", ispričala je.