Nastić: Srpski Majdan – očigledna farsa, zahtevi protesta ne odgovaraju većinskom mišljenju u Srbiji

Beograd_231106_Žaklin Nastić 06
Izvor: Kosovo Online

U Beogradu se ponovo prikazuje očigledna farsa "aktivista" koji se navodno zalažu za demokratiju i ljudska prava, ocenila je poslanica pokreta "Sara Vagenkneht" u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić.

Nastić je, u komentaru objavljenom u nemačkom dnevniku "Junge Velt", pod naslovom "Srpski Majdan?", navela da se krug zatvara 23 godine nakon što je grupa Otpor – koju je Zidojče cajtung 2011. godine opisao kao „firmu za svrgavanje” – oterala Slobodana Miloševića sa funkcije na kraju veka, a sada se „takozvani demokratski aktivisti vraćaju na mesto izvora svog delovanja, u Beograd“.

U Srbiji i Crnoj Gori 2000. godine postigli su ono štio nisu uspele Nato bombe 1999. godine. I tako stvorili preteču „revolucija u boji“ koje od tada „seju haos i rat širom sveta“.

Od Gruzije do Sirije, Libije i brojnih južnoameričkih zemalja do Kijeva, organizovani su naglašavano "mirni" protesti koji su brzo prerasli u nasilje.

Uvek uz snažnu, ali pre svega finansijsku podršku američkih takozvanih nevladinih organizacija, pre svega Soroš fondacije, Nacionalne zadužbine za demokratiju i Instituta Albert Ajnštajn. Ali, i uz podršku nemačkih partijskih fondacija kao što su Fridrih Nauman, Konrad Adenauer i Hajnrih Bel.

Crna zastava Otpora sa podignutom belom pesnicom pojavila se na protestima širom sveta.

Danas je u Beogradu ponovo očigledna cela farsa „aktivista” koji se navodno zalažu za demokratiju i ljudska prava.

Ne morate podržavati Vučićevu vladu da biste shvatili da zahtevi demonstranata ne odgovaraju većinskom mišljenju u Srbiji:

Istraživanja godinama pokazaju da dosledno više od 70 odsto odbacuje potčinjavanje diktatu EU i SAD. Kao i priključenje sankcijama Rusiji ili priznavanje Kosova koje je kršenjem međunarodnog prava 1999. godine Nato nasilno otcepio.

Rezultati izbora tačno odražavaju rezultate tih istraživanja – sviđalo se to državama članicama Natoa ili ne.

Inače, one su već u maju pozivale na srpski Majdan. Zbog dva masovna ubistva koja su nesumnjivo bila tragična, ali teško da su bila odgovornost vlasti.

A navodne izborne neregularnosti?

Izborni posmatrači Oebsa potvrdili su da se ovo dešavalo u uzavreloj društvenoj atmosferi i da je vladajuća SNS bila prezastupljena u medijima tokom predizborne kampanje.

Međutim, izbori su bili u saglasnosti sa međunarodnim standardima.

Oebs takođe nije želeo da kao svoju preuzme optužbu da su glasači na biračka mesta dovoženi autobusima: To nije suštinski zabranjeno sve dok nije povezano sa bilo kakvim izbornim obećanjem.

„Progresivnom“, „mirnom“ opozicionom savezu i njegovim pristalicama verovatno nije ostao drugi izbor nego da na silu upadnu u Gradsku skupštinu. Jer ko ne želi da čuje "zov vrednosti Zapada", mora da ga osetiti.