Agencija za hranu i veterinu: Na terenu će biti 100 inspektora koji će nadgledati sprovođenje antikovid mera

Kafići
Izvor: Gazeta Express

Neposredno nakon stupanja na snagu novih antikovid mera, pripadnici Kosovske policije u saradnji sa sanitarnim inspektorima Agencije za hranu i veterinu izašli su sinoć na teren da provere li se mere sprovode, prenosi Reporteri.

Akcija je sprovedena i u Peći, gde su izrečene novčane kazne ugostiteljskim objektima koji nisu poštovali propisane mere.

Iz Agencije za hranu i veterinu su poručili da će oko 100 inspektora biti raspoređeno u raznim opštinama koji će nadgledati poštovanje mera.

„Na terenu će biti 90 inspektora koji će se posebno baviti poštovanjem antikovid mera, a biće i 10 sanitarnih inspektora koji će, pored svakodnevnog posla, pratiti poštovanje mera donetih u cilju suzbijanja širenja koronavirusa“, rekao je portparol Agencije za hranu i veterinu Ljamir Tači.

On je istakao da će biti i tri tima sa po dva inspektora koji će se kretati u različitim opštinama i radiće na terenu od ranih jutarnjih sati do kasno u noć.

Tači je uputio poziv građanima i privatnim licima na koje se odnose zabrane da poštuju propisane mere.

„Niko nije pošteđen novčanih kazni zbog nepoštovanja mera, bez obzira da li se radi o javnim licima ili običnim građanima. Svi će biti jednaki pred zakonom. Gde god otkrijemo prekršioce, biće izrečene novčane kazne, bez obzira o kome se radi“, rekao je Tači.