Tahiri: Inspektori izloženi riziku od pandemije, bez novčane nadoknade

adonis tahiri inspekcija priština
Izvor: Ekonomia online

Direktor Inspektorata u Opštini Priština Adonis Tahiri povodom novih vladinih mera, koje su juče stupile na snagu, izjavio je da su uprkos izloženosti stalnom riziku, inspektori izostavljeni od novčane nadoknade, prenosi Koha.

Ocenio je da su odluke vlade Aljbina Kurtija i prethodne na čelu sa Hotijem o upravljanju pandemijom apsurdne.

„Apsurd prethodne vlade istim intenzitetom nastavlja i sadašnja vlada. Kao što znate, lokalni inspektorat, centralni inspektorat i Kosovska policija deluju na terenu, a dodatke za rizik kojem je to osoblje izloženo u sprovođenju mera preuzeli su Centralni inspektorat, policija, vatrogasci i nastavnici koji nemaju nikakve veze sa nadzorom sprovođenja mera, dok su opštinski službenici svake opštine isključeni“, rekao je Tahiri u intervjuu za Ekonomija Onlajn.

Istakao je da će Inspektorat testirati sprovođenje antikovid mera u zavisnosti od vremena, kao i sve drugo bez prioriteta.

„Ne možemo svakodnevno i kontinuirano da ugrožavamo svoje osoblje, a da drugi sektori i profesije svi ostali dobijaju nadoknadu za rizik od izloženosti pandemiji koronavirusa“, dodao je Tahiri.