Ansambl Venac na ’Danima Srpske u Srbiji’

Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova ’Venac’ učestvovaće na manifestaciji ’Dani Srpske u Srbiji’ koja se održava od 4. do 10 septembra u dvadeset jednom gradu širom Srbije.

Manifestacija će svečano biti otvorena u Narodnom pozorištu u Beogradu u sredu 4. septembra u 20 časova, programom ’Pohvala srpskoj zemlji, srpskom narodu i srpskom jeziku’.

U okviru programa ’Dani Srpske u Srbiji’, Ansambl Venac predstaviće se igrama i pesmama sa Kosova najpre u Beogradu, a odmah sledeće večeri u Novom Sadu.

„Saradnja između našeg Ansambla i kulturnih institucija Republike Srpske postoji odavno, a ovo je samo jedan od načina da se ona još više produbi i uspešno nastavi“, rekla je za Kosovo Online direktorka Venca Snežana Jovanović.

U dvadeset gradova u Srbiji, u organizaciji predstavništva Republike Srpske, tokom pet dana biće predstavljena narodna tradicija i kultura Srba s druge strane Drine.

Pored Beograda i Novog Sada ’Dani srpske u Srbiji’ biće održani i u Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Vranju, Somboru, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Topoli, Vršcu, Inđiji, Smederevskoj Palanci, Loznici, Aranđelovcu, Vrbasu i Užicu.