Četvrti "Medimus" u Prizrenu

Medimus
Izvor: © RTV Kim

U atrijumu crkve Svetog Spasa u Przrenu od 23. do 25. avgusta biće održan Međunarodni festival srednjovekovne muzike „Medimus“. „Sve ljubitelje muzike očekuje veliki umetnički doživljaj sa odličnim muzičarima“, poručuju organizatori.

Festival srednjovekovne muzike „Medimus“ već četvrtu godinu zaredom u Prizrenu organizuju Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli uz pomoć i podršku Doma kulture Gračanica i fondacije „Sveti Arhangeli“.

Organizator Bojan Babić iz Društva prijatelja manastira Sveti Arhangeli kaže da će ove godine nastupiti veoma značajni i dobri umetnici iz Mađarske, Grčke, Slovenije, centralne Srbije.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće i grupa Renesans koja proslavlja 50 godina postojanja, javlja RTV Kim iz Čaglavice.

„Iza ove grupe je jedna velika tradicija. To je jedan od naših najpoznatijih ansambala koji predstavlja tu vrstu muzike. Značajan će biti i Grčki vizantijski hor koji po prvi put gostuje u Srbiji. Taj hor je poznat u svetskim razmerama i to je nešto što ne bi trebalo propustiti“.

Za sve zainteresovane organizovan je i prevoz.

„Dolazi nekoliko autobusa iz centrane Srbije, Mitrovice, Zubinog Potoka, Gračanice. Predviđamo da će dosta ljudi doći, već imamo najava iz naših krajeva sa Kosova i centralne Srbije. Očekujemo jedan divan događaj u Prizrenu“.