Dečja predstava "Igra" večeras uživo iz Gračanice na Kosovo Onlajn

gračanica
Izvor: RTV Kim

Amatersko pozorište "Janićije Popović" Doma kulture Gračanica premijerno će večeras u 19.30 časova izvesti dečju predstavu "Igra" po motivima istoimenog teksta Aleksandra Davideskua, u adaptaciji i režiji Boška Boškova, koja će, u skladu sa preporukama nadležnih institucija, biti izvedena bez prisustva publike, ali će kompletnu predstavu gledaoci moći da prate uživo preko Fejsbuk stranice Doma kulture, a takođe i na sajtu Kosovo onlajn.

Predstava će nakon toga biti dostupna i na Jutjub kanalu Doma kulture Gračanica, pa će najmlađi, kao i svi drugi gledaoci, moći da je vide i naknadno.

Radnja predstave "Igra" odvija se na maloj farmi gde žive mačka Cica, mišić Miško, mačori Šicko i Micko, vrana i čopor pasa. Farma ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim mačorima Šickom i Mickom, koji se stalno svađaju sa ostalim životinjama i prave probleme. Ostali junaci predstave pokušavaju da uz pomoć publike kazne i upristoje nevaljale mačore.

"I ova predstava kao i mnoge druge ima u osnovi borbu između dobra i zla. Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je u svetu životinja mačaka, miševa, pasa, ptica? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među životinjama ima i onih dobrih i onih zlih. Želja autora i aktera predstave je da se u vremenu njenog trajanja publika zabavi i uživa u svemu onome što jedan pozorišni čin može da pruži", kaže reditelj Boško Boškov.