Dom kulture u Gračanici pripremio za emitovanje bogat program

Dom kulture "Gračanica“ je za treću nedelju ograničenog kretanja i posebnih mera zbog epidemije koronavirusa, pripremio bogat program kulturnih sadržaja u prenosima na svom Fejsbuk nalogu.

Za ponedeljak je predviđen program pod nazivom "Renesans u Prizrenu“ - snimak ansambla Renesans koji 50 godina izvodi našu ranu muziku. Ostalo je zabeleženo u Dubrovačkim arhivama da je na njihovim trgovima, sredinom 14 veka, svirao Dragan Prizrenac.

Sledećeg dana, u utorak 31. marta planiran je Omaž slikaru Zoranu Furunoviću. U pitanju je veliki moderni slikar Kosova i Metohije. Uživo na fejsbuk stranici Doma kulture  biće emitovan razgovor o njemu koji vode njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić .

U sredu 1. aprila planirna je dečja predsava „Nasmejani snovi“ koja govori o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog.

Posetioci će 2. aprila moći da pogledaju filmove „Maska“ Pitera Bogdanovića i „Labud“ Čarlsa Vidora, dok je za petak predviđena tribina pod nazivom  „Pandemija u istoriji“. 

Uživo na fejsbuk stranici Doma kulture biće prenošena trubina na kojoj će istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić govoriti o epidemijama koje su kroz istoriju ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na tokove istorije i identitet ljudi. 

U protekle dve nedelje programi Doma kulture imali su preko 10.000 posetilaca.