Festival "Sani hil" ipak ove godine i u Prištini

Sani hil festival
Izvor: Zeri.info

Muzički festival "Sani hil" ipak će ove godine biti održan u Prištini, i to 4, 5, 6. i 7. avgusta 2022. godine, a krajem avgusta i u Tirani, navodi se u zajedničkom saopštenju kosovskog Ministarstva kulture, Opštine Priština i festivala, prenosi Zeri.

Navodi se da Vlada Kosova, Opština Priština i "Sani hil Festival" udružuju snage za organizovanje ovogodišnjeg izdanja festivala gde mu je i mesto, u Prištini.

"Centralne i lokalne institucije zajedno, u skladu sa svojim mandatom, pružiće punu podršku ovogodišnjem izdanju, koje će se održati na pogodnoj lokaciji. Svi izražavaju spremnost da se o pitanju dugoročnog korišćenja zemljišta razgovara neko vreme dok se ne nađe trajno rešenje.
Zajednički cilj je da se od sledeće godine festival Sani hil organizuje na svojoj dugogodišnjoj lokaciji", navodi se u sopštenju.

Dodaje se da će u duhu odlične kulturne saradnje Kosova i Albanije, krajem avgusta u Tirani, 26, 27. i 28. avgusta, biti održano specijalno izdanje sa još jednom postavom.

Očekuje se da će na festivalu "Sani hil" u Prištini, osim poznatih izvođača kao što su Diplo, Skepta, DJ Regard, AJ Tracei, Mahmood i najpoznatiji albanski umetnici, nastupiti dva velika svetska umetnika.