Heroji sa Košara inspiracija pesnikinji iz Leška

knjige
Izvor: Kosovo Online

Jedna od najmlađih pesnikinja sa teritorije opštine Leposavić Anđela Virijević iz sela Donji Krnjin, posle dve izdate zbirke pesama, trenutno piše i treću, a jednu od pesama je posvetila herojima sa Košara koji su je inspirisali odanošću i požrtvovanom borbom u odbrani svoje države.

"Počela sam da pišem u drugom razredu osnovne škole, kada sam napisala prvu pesmu posvećenu Presvetoj Bogorodici, nakon čega su se pesme nizale. Profesor Milan Mićo Nikolić, ujedno i moj komšija, rekao mi je kada napišem 50-ak pesama, moći ću da štampam svoju prvu zbirku pesama“, rekla je Anđela za Leposavić portal.

Ona dodaje da je tako nastala prva zbirka pesama „Pod zrakom sunca“, koju je izdala u šestom razredu, a nakon toga, u sedmom razredu je izdala još jednu zbirku pesama pod nazivom „A u snu zvezda“, čime je učlanjena u Književno društvo Kosova i Metohije.

"Oduvek sam želela da izrazim svoja osećanja, misli, i shvatila sam da je jedini pravi način, pesma. Napisala sam oko 130 pesama i trenutno pišem treću zbirku pesama, za koju sam želela da bude daleko ozbiljnija i zrelija. Pisala sam pesme za najvažnije događaje u istoriji srpskog naroda, a sada sam bila podstaknuta i inspirasana da napišem pesmu o herojima koji su branili granicu naše države i svoje živote dali braneći otadžbinu“, istakla je Anđela Virijević za Leposavić portal.

Prilikom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Kosovu i Metohiji i Poljoprivrednoj školi u Lešku, Anđela Virijević je svoje zbirke pesama uručila predsedniku Vučiću. Zbirke pesama se svake godine izlažu na štandu Kosova i Metohije na sajmu u Beogradu.