Izložbom slikarskih radova završen 26. Sabor kulturnog stvaralaštva

Izložba slika - zatvaranje Sabora.jpg
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica 

Otvaranjem izložbe radova sa ovogodišnje likovne kolonije čiji su učesnici bili zavičajni slikari, danas je završen 26. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije, koji tradicionalno organizuje Kulturni centar "Dragica Žarković" iz Severne Mitrovice.

Direktor Kulturnog centra "Dragica Žarković" u Severnoj Mitrovici Miodrag Radomirović, još jednom je podsetio da je ovogodišnji Sabor organizovan u otežanim uslovima, s obzirom na to da je i dalje aktuelna pandemija koronavirusa.

On je zahvalio svim učesnicima, koji su u prethodnim danima dali svoj doprinos naporima da kroz kulturu pomogne narodu da se ipak nekako oslobodi svih pritisaka i ostalog što ga je snašlo, na odzivu, prenosi Radio Mitrovica Sever.

"Cilj nam je da lakše prebrodimo krizu kada je u pitanju koronavirus i da pokažemo da držimo do svoje tradicije i do svojih korena", kazao je Radomirović, nadajući se da će naredni 27. Susreti programski biti znatno sadržajniji.

Selektor ovogodišnje likovne kolonije Tomislav Trifić istakao je da su bili zastupljeni zavičajni umetnici i da je bilo dosta je mladih stvaralava, i dodao da je ono što je bitno je da se ne zaostaje u kvalitetu u odnosu na prethodne likovne kolonije.

On je naglasio da je tokom ove godine bila prisutna raznolika poetika i tematika.

"Oplemenjujuća izložba i sredina u kojoj svako može samo da se oseća dobro. Ono što je bitno je da se tradicija ne prekida i da je i ove godine, bez obzira na sve okolnosti održana likovna kolonija", rekao je Trifić.

Pokrovitelj događaja bio je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.