Koncert Narodnog i Tamburaškog orkestra RTV Vojvodine 27. avgusta u Gračanici

Gračanica
Izvor: Opština Gračanica

Uoči velikog hrišćanskog praznika, Uspenja Presvete Bogorodice, u Gračanici će 27. avgusta na platou ispred Doma kulture biti održan koncert Velikog narodnog i Tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine.

Kako je navedeno na sajtu opštine, u Gračanici su u toku pripreme za obeležavanje jednog od najvećeg hrišćanskog praznika, Uspenje Presvete Bogorodice, u narodu poznatog kao Velika Gospojina. Praznik, koji se obeležava 28. avgusta, manastir Gračanica obeležava kao hramovnu slavu, a u Gračanici se održava Velikogospojinski sabor.

Veče uoči velikog praznika, u subotu, 27. avgusta 2022. godine, sa početkom u 20.30 časova, na platou Doma kulture „Gračanica“, biće održan Velikogospojinski koncert Radio-televizije Vojvodine, odnosno Velikog narodnog i Tamburaškog orkestra.

Tom prilikom nastupiće vokalni solisti Ena Popov, Nevena Paripović (Balkanika) i Nino Šemić.

Organizatori koncerta su Opština Gračanica, SG Prištine, Kosovsko-upravni okrug i Turistička organizacija Gračanice (TOG), a pokrovitelji Kancelarija za KiM, Grad Novi Sad i RTV Vojvodina.

Povodom velikog koncerta, Opština Gračanica će za sve zainteresovane građane obezbediti prevoz iz svih lokalnih mesta, a o satnici javnost će biti blagovremeno obaveštena, saopšteno je na sajtu opštine.