Laplje Selo: Održana manifestacija "Zlatne ruke Kosovke devojke"

Radio Kim
Izvor: Radio Kim

U Lapljem Selu održana je tradicionalna manifestacija “Zlatne ruke Кosovke devojke” u organizaciji Udruženja žena “Avenija”, prenosi Radio Kim.

Ove godine učešće na manifestaciji uzela su brojna društva i udruženja žena iz svih krajeva zemlje, kao i sa teritorije Kosova i Metohije.

Posetioci su imali prilike da pogledaju radove domaće radinosti i stvaralaštvo žena, ali i da kupe atraktivne suvenire, nakit i brojne zanimljive predmete koji oslikavaju predele naše zemlje i našu tradiciju.

Predsednica Udruženja žena "Avenija" Gordana Đorić izrazila je zadovoljstvo brojem okupljenih učesnika na manifestaciji, a kako kaže, u organizaciji su pomogli i opština Gračanica, OŠ "Miladin Mitić" iz Lapljeg Sela i JKP "Ekologija".

U okviru kulturno-umetničkog programa koji je bio priređen u večernjim časovima nastupili su mladi talenti Emilija Đokić i Simonida Rakočević, KUD Slavuj iz Novog Badovca, a kao specijalni gosti večeri estradni umetnici Dragoslav Mihajlović-Kanarinac i Jasna Kočijašević, koji su otpevali svoje brojne hitove, a nastupili su i u duetu.

Ja
09. Avgust 2021.
To ste dobro radili!