Mali glumci amaterskog pozorišta iz Leposavića pripremaju iznenađenje za publiku

Pozorište
Izvor: Kosovo Online

Dečije amatersko pozorište "Sava Dečanac" počelo je sa radom prošle godine. Glumačku sekciju pohađa dvadesetak dece od petog do osmog razreda iz Leška i Leposavića.

Ove godine grupi glumaca amatera pridružila se i nastavnica srpskog jezika i književnosti Anđela Čolović koja vredno radi i priprema sa glumcima amaterima nove predstave o kojima nije želela baš puno da nam otkriva. 

"Interesovanje dece je veliko, imala sam lep odaziv na audiciji i na probama. Deca vole glumu, a naše vežbe su edukativne i zabavne. Imam jednu manju grupu dece iz Leška i veću u Leposaviću. Oni su uzrasta od petog do osmog razreda. Ove godine smo krenuli od nule, ali bih volela da se sve ovo nastavi da bi se deca pre svega družila", kazala je Čolović. 

Marko Vukadinović iz Leška je predstavljajući svoj lik, tek nagovestio o kojoj predstavi je reč. 

"Kao mali išao sam na časove glume, volim predstave. U pozorišnoj predstavi koju pripremamo glumim Jovana, on je Sokoloviću pomoćnik i ja sam ga nadam se dobro oživeo, a gledao sam predstavu o njemu, nema baš puno teksta i veoma je lepa uloga", kazao je Vukadinović 

I Hana Đerlek iz istog mesta nam je otkrila svoju ulogu, kaže da ima glumačkog iskustva još od vrtića. 

"Kao mala gledala sam na televiziji kako stariji ljudi glume, glumila sam na priredbi kada sam išla u vrtić, takođe sam imala i jednu ulogu pre dve godine u jednoj školskoj predstavi. U predstavi koju pripremamo, glumim Milicu, tekst je veoma dobar i jedva čekam da odigramo predstavu. Volela bih da bude više publike i kostima", kazala je Đerlek. 

Tek što je stupio na scenu, Mihajlo Pavlović iz Leposavića mašta da jednog dana postane veliki glumac. 

"U pozorištu mi se najviše sviđa to što svi koji dođu da budu deo njega imaju talenat i tako jedni od drugih možemo dosta da naučimo i poboljšamo svoj talenat. Svi su glumci dobri zato što ja volim glumu, jer bih voleo kada odrastem da postanem glumac", dodao je Pavlović. 

Kroz pripreme za pozorišnu predstavu lepo se druže, ali Teodora Mihajlović dodaje da im je potrebno više drugara. 

"Ovde nam je super, lepo se družimo što je najbitnije, a nastavnica je fenomenalna.Volela bih da ima više uloga i dece, jer ne možemo da pripremimo predstavu zbog nedostatka muških uloga", rekla je Mihajlović. 

Nastavnica Anđela Čolović za Kosovo onlajn otkriva, šta je neophodno da poseduje jedan glumac. 

"Imamo puno talentovan dece, tu nije samo reč o glumi, jer mi vežbamo dosta i na dikciji, što znači da imamo dosta dece koja vole recitatorske delove, tako da planiramo jednu recitatorsku sekciju u budućnosti. Pored glume vežbamo i obraćanje publici što je veoma bitno da deca naviknu na tu interakciju publika glumac", dodala je Čolović.