Mlade balerine iz Gračanice osvojile sedam nagrada u Beogradu

Balerine Baletske škole "Gračanica"
Izvor: RTV Kim

Mlade balerine Baletske škole Doma kulture "Gračanica" osvojile su sedam nagrada u solo, duo i trio formaciji na takmičenju "Unstoppable dance competition" (UDC) održanom u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, javlja RTV KiM.

U solo formaciji prvo mesto su osvojile Petra Manitašević, Кatarina Nedeljković i Andrea Perenić, drugo Nikolina Đorđević, a treće Emilija Mihajlović.

Prvo mesto u duo formaciji osvojile su Nina Đekić i Neda Aritonović.

U trio formaciji prvo mesto osvojile su Petra Manitašević, Nikolina Đorđević i Кatarina Nedeljković.

"Ove nagrade su potvrda da deca iz sredine sa daleko manjom logistikom i infrastrukturom mogu postići zapažene rezultate i potvrda da svih ovih godina sa ovom decom radimo dobar posao", rekla je koreografkinja Baletske skole "Gračanica" Una Stefanović.

Snežana Bursać, koordinatorka Baletske škole "Gračanica", navela je da su oni jedina baletska škola na Kosovu i dodala da je ovo bila još jedna prilika da se mlade balerine uporede sa drugom decom, da vide na kom su nivou.

"Svi smo prezadovoljni, vraćamo se sa puno nagrada i ovo nije kraj naših uspeha", navela je Bursać.

Direktor Doma kulture Živojin Rakočević naveo je da elitna kultura, vrlo često, nastaje na margini i periferiji.

"Balet Doma kulture 'Gračanica' dokaz je da imamo kreativne snage i potencijala za visoke domete. Naše balerine su najlepši ukras Кosova i Metohije", rekao je Rakočević.