Održan novogodišnji koncert KUD “Zvečan”

KUD Zvečan
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Još jedan koncert KUD "Zvečan" pod pokroviteljstvom Opštine Zvečan i Kombinata "Trepča" u bioskopskoj sali Doma kulture oduševio je publiku koja je uoči novogodišnjih praznika dobila najlepši poklon, pesmu i igru od čuvara kulturne baštine na KiM, javlja Radio Kosovska Mitrovica.

Novogodišnji koncert je tradicija ali i obaveza da se svima zahvalimo na sardanji koju su nam pružali tokom kalemdarske godine, rekla je prdsednica KUD "Zvečan", Jelena Nikić i pozdravila prisutne goste, predstavnike lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Publiku u Zvečanu su kao i obično oduševili najmlađi koji su još jednom pokazali da ovo društvo ima budućnost, ali i drugi ansambl koji se publici predstavio igrama iz Binačke Morave.

Najstariji članovi KUD-a “Zvečan” svojim iskustvom na sceni plene i sa lakoćom igraju i pevaju za publiku kojoj su i večeras imali šta da prikažu. Predstavili su se igrama iz okoline Beograda i sa juga Srbije.

Sve u svemu veče za uživanje i za ponos kada na sceni zablista mladost, energija, pesma i igra, a publika sa razlogom čeka nove koreografije do sledećeg susreta.