Otvoren četvrti „Medimus“ festival u Prizrenu

Medimus
Izvor: Dom kulture Gračanica

Festival srednjovekovne muzike „Medimus“ na kome učestvuju muzički sastavi iz Srbije, Grčke i Mađarske, otvoren je juče u Prizrenu.

Direktor festivala Bojan Babić napominje da je u organizaciju festivala uloženo mnogo truda i energije, ali da je siguran da je kvalitet iz godine u godinu sve bolji.

"Kada na jednom mestu, u ovakvom ambijentu, okupite ovakve vrhunske umetnike, onda je uspeh zagarantovan i ostaje samo da publika uživa u onome što će biti prikazano. Na ovaj način mi promovišemo i ovu vrstu umetnosti, ali i sam grad Prizren i sve njegove lepote", kaže direktor festivala Bojan Babić.

"Sve je sjajno, grad je prelep, a organizacija festivala odlična. Posebno nas je impresionirao prostor gde se izvodi program, atrijum crkve Svetog Spasa, i moram reći da odavno nisam bila u lepšem ambijentu", rekla je jedna od umetnica iz Grčke, prenosi Radio Kim i ističe da će se među učesnicima naći i grupa Renesans, koja proslavlja 50 godina postojanja.

„Iza ove grupe je jedna velika tradicija. To je jedan od naših najpoznatijih ansambala koji predstavlja tu vrstu muzike. Značajan će biti i Grčki vizantijski hor koji po prvi put gostuje u Srbiji. Taj hor je poznat u svetskim razmerama i to je nešto što ne bi trebalo propustiti“, rekao je Babić.

Festival Medimus“ već četvrtu godinu zaredom u Prizrenu organizuju Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli uz pomoć i podršku Doma kulture Gračanica i fondacije „Sveti Arhangeli“.

Festival traje do 25. avgusta, a za sve zainteresovane organizovan je i prevoz.