Počinju pesnički susreti "Lazar Vučković"

Pesnički susreti "Lazar Vučković"
Izvor: Dom kulture Gračanica

Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama“ organizuje pesničke susrete „Lazar Vučković“ sutra i preksutra, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

Ovi susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru (zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem) prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.

Od 1970. godine se na ovim susretima dodeljuje nagrada „Lazar Vučković“ za najbolju poeziju  objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Svečano otvaranje ovog događaja biće sutra u Bogosloviji Sv. Кirila i Metodija u Prizrenu sa početkom u 13:30 časova, a program će se nastaviti nastupom pesnika u Orahovcu od 17 časova.

Narednog dana, dakle 4. oktobra u 12 časova u Domu kulture u Gračanici održaće se pesnički čas i dodela nagrade „Lazar Vučković“, a u 17 časova susreti će biti zatvoreni u Кosovskoj Mitrovici.

Između ostalih nastupiće: Bratislav Milanović, Radoslav Zlatanović, Ratko Popović, Ivan Lalović, Miloje Dončić, Vladan Rakić i drugi.

Kako je saopšteno iz Doma kulture u Gračanici obezbeđen je prevoz za novinare i učesnike programa a polazak je u 11 časova ispred Doma kulture.