Prištinsko narodno pozorište ove jeseni u Gračanici, Goraždevcu, Gušterici...

Scena iz jedne od predstava Prištinskog narodnog pozorišta
Izvor: Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici /Facebook

Iz Prištinskog narodnog pozorišta sa sedištem u Gračanici danas je saopšteno da će u gračaničkom Domu kulture 8. oktobra obeležiti svoj dan i uručiti godišnje nagrade. Nakon toga biće izvedena i predstava "Ivkova slava u Prizrenu".

Ovaj komad je režirao, prema tekstu komedije Stevana Sremca koji je sam adaptirao u dramu, član ansambla NPP-a Bojan Stojčetović.

Premijera "Ivkove slave u Prizrenu" izvedena je 10. maja ove godine na sceni u Gračanici. Nakon toga su usledila izvođenja u Zvečanu i Beogradu.

Odmah nakon novog izvođenja "Ivkove slave u Prizrenu", prištinsko Narodno pozorište će najmlađoj pozorišnoj publici na Кosovu pokloniti dve nove "Uspavane lepotice" - 9. oktobra od 11:00 u Donjoj Gušterici i 10. oktobra od 12:00 u Goraždevcu.

U ovoj predstavi za malu i veliku publiku će se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini način da nam život postane bajka. Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, režirala članica Prištinskog pozorišta Radmila Кnežević.

Škola glume Narodnog pozorišta iz Prištine u Gračanici nastaviće svoj rad 9. oktobra, kada će biti održan i prvi čas glume u jesenjoj sezoni.

O ovim događajima, ali i planovima biće više detalja na konferenciji za novinare 8. oktobra u Gračanici, navodi se u saopštenju iz Prištinskog narodnog pozorišta čije je sedište u Gračanici.