Subotica ugostila mlade glumce iz Gračanice

Gračanica
Izvor: RTV

Članovi amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, odnosno dramske grupe Doma kulture „Gračanica“, izveli su u Subotici, pred prepunom salom na sceni Dečijeg pozorišta predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“ u režiji Jelene Đorđević, piše Vojvodina uživo.

Subotički mališani uživali su u sjajnoj glumačkoj izvedbi mladih iz Gračanice, a najlepši momenat dogodio se, ipak, nakon predstave, kada je reakcija subotičke publike ganula mnoge. Domaćini su mališanima iz Gračanice priredili  poklonili ruže i fotografisali se sa glumcima

„Pepeljuga u zemlji čuda“ je priča o princezi sa jednom cipelicom kojoj je jako dosadno u njenom kraljevstvu. Dok tužno sedi u svom kraljevstvu,  pojavljuje se beli zec koji je odvodi u zemlju čuda, gde se sreće sa likovima iz različitih bajki.

Mladi glumci iz Gračanice su, puni utisaka, završili posetu gradu na severu, i nastavili put Beograda gde su se  predstavili i beogradskoj publici na 19. Festivalu dečijeg filma „KIDS FEST“.

Dolazak amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ u Suboticu  pomogli su Dom kulture „Gračanica”, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Grad Subotica.