Kusari-Ljilja: Nadležene institucije nisu dobro obračunale račune za struju, građani da se žale snabdevaču

mimoza kusari ljilja
Izvor: ekonomija onlajn

Šefica Poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja rekla je da postoje osnove sumnje da nadlžne institucije nisu dobro obračunale račune za potrošnju električne energije i da su zbog toga građanima Kosva stigli računi znatno veći u odnosu na isti mesec prošle godine, prenosi Albanian post.

Kusari Ljilja je pozvala sve građane koji imaju nedoumice sa svojim računima žalbe upute snabdevaču u ovom slučaju, Kosovskoj kompaniji za snabdevanje električnom energijom ili, za početak, Regulatornoj kancelariji za električnu energiju.

"Vlada Kosova kontinuirano preduzima mere za ublažavanje suočavanja sa energetskom krizom koja vlada ne samo na Kosovu, već i u drugim zemljama već nekoliko godina kako regiona tako i Evrope", poričila je Kusari Ljilja.

Kosovska kompanija za snabdevanje električnom energijom saopštila je da je vrednost računa za mesec decembar povećan kao rezultat "veće potrošnje električne energije" i nesubvencionisanja štedljivih potrošača od strane vlade Kosova u odnosu na pre godinu dana, nakon brojnih žalbi potrošača.

U saopštenju se, takođe, navodi da nije bilo povećanja cena struje struje od poslednjeg poskupljenja od 15 odsto 1. aprila ove godine.

"Povećanje vrednosti računa u ovom zimskom mesecu rezultat je povećanja potrošnje električne energije, posebno kod potrošača koji struju koriste za grejanje. Potrošnja električne energije u iznosu većem od 800 kilovati mesečno se naplaćuje po višoj stopi, kao što stoji na računu svakog kupca", saopštila je Kosovska kompanija za snabdevanje električnom energijom.