Bogat program Poljoprivredne škole u Lešku

Poljoprivredna škola Priština-Lešak
Izvor: Facebook

Poljoprivredna škola Priština-Lešak sa sedištem u Lešku osnovana je davne 1946. godine u Prištini, posle 1999. godine, utočište je našla u Lešku, najpre u zgradi Osnovne škole "Stana Bačanin", da bi od pre nekoliko godina dobila i svoju zgradu.

Škola je osmišljena kroz teorijsku i praktičnu nastavu, a učenici ove škole funkcionišu u modernim uslovima, obavljajući nastavu u savremenim kabinetima i laboratorijama i imaju sve što je neophodno za kvalitetan rad sa učenicima, kao i veoma kvalitetan nastavni kadar koji se trudi da kroz praktičan rad doprinese što boljem i kvalitetnijem obrazovanju polaznicima ove škole. 

Ova Poljoprivrena škola, kao jedan od smerova, svake godine upisuje odeljenje veterinarskih tehničara, gde se nastava odvija po principu teorije vežbi i praktične nastave. Кako praktičan rad zauzima najveći prostor u njihovoj struci profesori se trude da učenicima tokom školovanja omoguće da što više budu u kontaktu sa životinjama učeći iz primera same kliničke prakse.

"Ono što je karakteristično za ovu školu je i posedovanje školske ekonomije, životinja koje služe kao nastavna sredstva veterinarima i poljoprivrednim tehničarima", objavljeno je na Leposavić portalu. 

Dok učenici na smeru Prehrambene tehnologije, imaju najsavremenije opremljen kabinet u kome se i izvodi savremena praktična nastava.

Kako navode, ova škola, učenicima nudi savremena nastavna sredstva, povezivanje teorije i prakse, timski i individualni pristup u nastavi, stručne posete, ekskurzije, besplatan prevoz za sve učenike sa teritorije opštine Leposavić i Raška.

Za učenike iz drugih opština obezbeđen je smeštaj u domu, a svaki učenik dobija stipendiju u iznosu od 2.000 dinara.