Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

ulična rasveta
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Sela Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Kašica u opštini Istok dobila su uličnu rasvetu, a projekat je realizovan u sklopu programa "Povratak i reintegracija na Kosovu" Ministarstva za zajednice i povratak i Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Korist od realizacije imaju meštani navedenih sela iz srpske, albanske, romske, bošnjačke i egipćanske zajednice, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

U ovim selima, kako je saopšteno, proces povratka nije završen i zato je projekat javne rasvete od velike važnosti za sve meštane, jer obezbeđuje normalne uslove za život i rad.

Očekuje se da javna rasveta u povratničkim sredinama značajno unapredi bezbednost i sigurnost svih meštana, navedeno je u saopštenju.

Savetnik ministra za povratak Miloš Stanković prisustvoao je tehničkom prijemu projekta i istakao da će bolji život povratnika uvek biti glavni prioritet Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića.

Dužina ulične rasvete u selu Osojane je 1.500 metara, u Dobruši oko 200 metara, Dragoljevcu 1.200 metara, dok je u selu Kašica montirano 30 led lampi.

Projekat javne rasvete je uspešno i u roku realizovan od Međunarodne organizacije za migracije.