"Difovci" bodrili Partizan u Beogradu

Difovci u Beogradu.jpg
Izvor: Facebook

Među šest hiljada mališana iz čitave Srbije koji su sinoć u Beogradu bodrili fudbalere Partizana do pobede nad norveškim Moldeom našlo se i stotinak dečaka OFК „DIF“ iz Кosovske Mitrovice.

Poziv da uživo prate i gledaju svoje idole odmah su prihvatili, a put Beograda su krenula dva puna autobusa sa mališanima. Navijačke pesme i veselu atmosferu iz autobusa preneli su i na zapadnu tribinu stadiona gde su svojim glasnim navijanjem vodili fudbalere Partizana do pobede od 2:1.

Bez razmišljanja smo prihvatili poziv rukovodstva da budemo gosti Partizana. Interesovanje mališana je bilo veliko, a gotovo da nema pojedinca koji nije oduševljen onim što je video i doživeo na stadionu – kaže za Кosovo Online direktor OFК „Difa“ Nemanja Bulatović.

Iako promuklog glasa i izmoren od dugog puta, oduševljenje zbog prisustva na stadionu Partizana vidljivo je na licu malenog „grobara“ Petra Savića (11).

Missing media item.

Još uvek sam pod utiskom koji smo tamo doživeli. Obišli smo muzej u kojem su brojni pehari, a trenutak kada smo zakoračili na zapadnu tribinu stadiona pamtiću dok sam živ. Navijali smo iz srca, tokom čitave utakmice, a na takvoj podršci su nam se na kraju zahvalili i sami igrači – uzbuđeno priča Savić.

Ništa manje oduševljen nije ni njegov, dve godine mlađi „kolega“ Novak Marković koji će, zahvaljujući svom talentu, imati priliku da crno – beli dres obuče već od nedelje, kada će se sa ekipom svojih vršanjaka iz Partizana pripremati na Кopaoniku.

Od rođenja sam partizanovac i uvek sa oduševljenjem prihvatam poziv da bodrim svoj tim. Želja mi je da i ja jednog dana istrčim na teren u Humskoj i zaigram za prvi tim Partizana – kaže Marković.

Missing media item.

 Na ukazanom gostoprimstvu i dočeku zahvalili su čelnici DIF – a i poželeli Partizanu da sa uspehom nastavi svoj evropski put.