Do kraja avgusta nova škola u selu Drijen kod Zubinog Potoka

Drijen
Izvor: Facebook

U selu Drijen, u opštini Zubin Potok, položen je kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole "Jovan Cvijić", površine oko 200 metara kvadratnih, a sredstva za izgradnju obezbedili su Vlada Republike Srbije, Кancelarija za Кosovo i Metohiju i Opština.

Кamen temeljac položen je u prisustvu predsednika Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđana Vulovića, članova PO i saradnika, direktora škole i prosvetnih radnika, odbornika, meštana sela, a ovoj svečanosti prisustvovali su i načelnik Кosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, kao i kandidati za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić, koji će se na predstojećim izborima naći na listi "Za našu decu" Srpske napredne stranke, navedeno je na Fejsbuk stranici Opštine Zubin Potok.

Za meštane sela, za oko 40 porodica koliko tu živi i oko 50 dece, izgradnja nove škole je od velikog značaja, s obzirom da je stara u veoma lošem stanju.

"Svake godine u ovoj školi očekujemo sve više i više dece, svake godine po 5-6 đaka više za upis u prvi razred, a ovim pokazujemo da i opština Zubin Potok i država Srbija brinu o svom narodu na ovim prostorima i opstanku u ovim krajevima, kao i o boljim uslovima za život i rad", rekao je predsednik PO Opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

Predviđeno je da nova škola bude površine oko 200 metara kvadratnih, a sredstva za njenu izgradnju obezbedili su Vlada Republike Srbije, Кancelarija za Кosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok.

Završetak škole predviđen je za kraj avgusta, kako bi đaci novu školsku godinu započeli u novim učionicama.