Još sedam kuća u Obiliću i Gračanici spremno za raseljene i povratničke porodice

Kuća za povratnike
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je da je u opštinama Obilić i Gračanica još sedam kuća spremno za useljenje interno raseljenih i povratničkih porodica.

Članovi porodica kojima su kuće izgrađene, istakli su da nove kuće za njih znače sigurnost i uverenje da je bolje vreme pred njima jer sve što je pre mnogo vremena obećano konačno je i ostvareno.  

Bračnom paru Đorđević sa malim detetom pružena je šansa da po povratku na Kosovo gradi sigurniju budućnost, navedeno je u saopštenju.

Neki od njih su godinama unazad živeli u starim i oronulim kućama, sa više članova u samo jednoj prostoriji.

Pored beskrajne zahvalnosti Đorđevići ističu da sada mogu da planiraju i proširenje svoje porodice.

Zahvalnost nije izostala i od ostalih porodica kojima su kuće sagrađene, koji napominju da Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Dalibor Jevtić lično pomažu raseljenima i trude se da obezbede pristojne uslove za život.

Porodice kojima su izgrađene kuće će dobiti i podsticajna sredstva u cilju samozapošljavanja i ostvarivanja sopstvenih prihoda za život, istaknuto je u saopštenju.

”Svaka uspešno završena priča je dopunski motiv za mene lično i za instituciju koju vodim da se snažnije borimo da ovako zadovoljnih porodica bude što više. Na tom zadatku imamo ogromnu podršku Kancelarije Evropske unije na Kosovu i na tome sam im veoma zahvalan. Porodicama za čije je kuće izvršen tehnički prijem, želim svu sreću u novim domovima”, rekao je ministar Dalibor Jevtić.

Današnjem tehničkom prijemu kuća, pored zvaničnika Ministarstva za zajednice i povratak, prisustvovali su i zvaničnici opštinskih vlasti i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije koja je partner u realizaciji pete faze projekta ”Povratak i reintegracija na Kosovu” u sklopu kojeg su  kuće izgrađene.

Jaä
15. Oktobar 2020.
To mi je drago neka zivi narod na pravdi i na slobodi tako se to radi zivite i nemojte nepravde da cinite!