Muke sa strujom: Stari električni stubovi u Lipljanu stvaraju probleme, KEDS ne reaguje

Očekuje se kvar bude otklonjen oko 20. januara
Izvor: Reporteri

Meštani sela Bandulić u blizini Lipljanu suočavaju se sa čestim kvarovima na električnoj mreži, koja je postavljena pre 35 godina. Kažu da su godinama tražili od KEDS-a da ukloni problem, ali do sada njihovi zahtevi nisu uzeti u obzir, prenosi Koha.

Oko 80 porodica iz sela Bandulić u opštini Lipljan godinama se suočava sa problemima sa strujom zbog zastarelih stubova.

Stanovnici su uputili kritike KEDS-u da se njihove žalbe i zahtevi nikada ne razmatraju, iako su redovni poreski obveznici.

Naveli su da se svaki put kada padne kiša pokidaju strujni kablovi.

"Stubovi mogu nekoga povrediti. Svi stubovi su oštećeni i katastrofalni. Električni kablovi su pokidani, ne prođe mesec dana da se kabl ne pokida, kad god je jak vetar, kablovi su pokidani“, rekao je Nazmi Azemi.

Meštanin ovog sela Brahim Bitići naveo je da je veliki broj električnih stubova star preko 35 godina.

"Naših briga je mnogo, ali struja je među njima. Imamo dosta palih stubova i nisu popravljani od pre rata. Kao što vidite stubovi u dvorištima, od kojih su ugrožena i deca, a ugroženi su i stanovnici. Ne dolaze da ih menjaju, to su stubovi stari više od 35 godina“, rekao je Bitići.

Fatgezim Azemi predstavnik sela, kazao je da su konstantno slali zahteve KEDS-u, ali ulaganja nije bilo.

"Mi smo stalno slali zahteve na mejl i u kancelariju KEDS-a, ali ništa nije ulagano po pitanju struje. Situacija je veoma katastrofalna, jer uvek ima problema sa strujom svakog meseca i svakog dana“, rekao je Azemi.