Novo Brdo: Nema zaraženih od koronavirusa

Sastanak - Optina Novo Brdo
Izvor: Facebook

U opštini Novo Brdo nema registrovanih slučajeva obolelih od koronavirusa, a građanima se savetuje da poštuju sve mere predostrožnosti koje su proglašene od Vlade Kosova, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović ponovo je danas održao sastanak sa predstavnicima Odbora za vanredne situacije, zdravstvenim, bezbednosnih i obrazovnim ustanovama povodom epidemije koronavirusa i razmatrao situaciju na terenu u ovoj lokalnoj samoupravi.

Ivanović je sa saradnicima razgovarao o procesu mobilizacije u cilju zaštite od virusa korona koji je nedavno registrovan i na Kosovu .

Na sastanku je upućen apel građanstvu da budu oprezni i poštuju uputstva za zaštitu i delovanje kako bi se pandemija svela na minimum.

Dogovoreno je praćenje situacije na terenu i izveštavanje kako bi moglo blagovremeno da se reaguje u slučaju pojave zaraze.

Opština Novo Brdo teritorijalno je jedna od najvećih i najrazuđenijih lokalnih samouprava na Kosovu u kojoj dominira staračko stanovištvo.