Novo Brdo: Pomoć Ministarstva za zajednice i povratak u infrastrukturnim projektima

Novo Brdo - Asfaltiranja puta i izgradnja mosta
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

U cilju poboljšanja putne infrastrukture od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta tim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.

"Korist od ovog infrastruktunog projekta u Novom Brdu imaće preko 2.000 stanovnika ovih sela, a projekat je značajan i po tome što će preko mosta koji je predviđen projektom moći da saobraća autobuska linija koja prevozi đake do škole", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da su predstavnici Ministarstva za zajednice i povrtak danas sa gradonačelnikom Novog Brda Svetislavom Ivanovićem, obišli radove na infrastrukturnim projektima i poručili da to ministarstvo, ministar Dalibor Jevtić kao i opština Novo Brdo konstantno rade na poboljšanju kvaliteta života svih građana i da će raditi i u buduće.

"Ovo je samo jedan u nizu projekata koje Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje zajedno sa opštinom Novo Brdo. Cilj nam je da ovakvim projektima olakšamo život običnih ljudi", kazao je prvi savetnik ministra Igor Savić.

Gradonačelnik Ivanović zahvalio je Ministarstvu za zajednice i povratak i ministru Jevtiću na velikoj pomoći opštini Novo Brdo.

"Duži vremenski period stanovnici ovog sela imaju poteškoća tokom prolaska ove deonice puta ka selu Stanišor, gde je jedino izvodljivo rešenje bilo izgradnja mosta", rekao je Ivanović, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da je ovim projektom koji se finasira programom "Povaratak i reintegracija na Кosovu, peta faza" (EU-RRК5), predviđeno asfaltiranje 350 metara puta, a kompletna ralizacija projekta čija je vrednost oko 30.000 evra, a koji implemetira Međunarodna organizacija za migracije, biti završen u narednih 10 dana.