NVO "Glas Roma, Aškalija i Egipćana“ obezbedio 70 paketa za romske porodice

pomoć
Izvor: Opština Gračanica

Nevladina organizacija "Glas Roma, Aškalija i Egipćana“, u saradnji sa Кriznim štabom Opštine Gračanica, dodeliće danas za 70 najugroženijih romskih porodica prehrambene i higijenske pakete kao pomoć za prevazilaženje krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Paketi pomoći dopremljeni su danas u magacinu u Lapljem Selu i u toku dana osnovne životne namernice i higijenska sredstva, uključujući maske i rukavice, dobiće 70 romskih porodica iz Preoca i Lapljeg Sela, navedeno je na sajtu Opštine.

Prema rečima predstavnika NVO „Glas Roma, Aškalija i Egipćana“ Afrima Osmanija pomoć će dobiti 54 porodice iz Preoca i 16 porodica iz Lapljeg Sela.

„Relokacijom budžeta obezbedili smo 153 paketa humanitarne pomoći za romske porodice u nekoliko opština od čega smo za najugroženije u Gračanici obezbedili 70 paketa. Pomoć se sastoji od prehrambenog i higijenskog paketa u vrednosti od 50 evra. Porodice će dobiti brašno, šećer, testeninu, krompir, luk i duge osnovne životne namirnice i što je za nas bilo važnije higijenski paket zbog aktuelne pandemije koronavirusa“, kazao je Osmani.

Član Кriznog štaba i zamenik predsednika opštine Gračanica Saša Danić zahvalio se organizaciji na pomoći koju je uspela da obezbedi za najugoroženije romske porodice istakavši da je svaka pomoć značajna u prevazilaženju krize.