Opština Gračanica donirala 40 računara školama i predškolskim ustanovama

Ljiljana Šubarić
Izvor: nasagracanica.com

Opština Gračanica donirala je 40 računara predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji ove opštine u cilju poboljšanja obrazovanja i unapređenja rada i nastave.

Kompjutere, koji su uglavnom namenjeni za opremanje informatičkih kabineta, obezbedilo je opštinsko Odeljenje za obrazovanje i kulturu. Pojedine škole koje su dobile kompjutere danas je obišla predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić u pratnji direktorke Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankice Nićić.

Obilazeći Elektro-tehničku školu „Mihajlo Pupin“ u Sušici, koja je dobila deset računara, Šubarić je još jednom istakla da je poboljšanje obrazovnog sistema za opštinu Gračanica veoma važno, te da će u skladu sa mogućnostima nastaviti sa stvaranjem boljih uslova za učenje i usavršavanje mladih.

„Nastavićemo sa ulaganjem u obrazovanje, jer naša deca zaslužuju da imaju najbolje moguće uslove i mogućnosti. Savremene tehnologije danas su neophodnost, a da bi mogli da ih koriste deci moraju da budu dostupne, tako da ćemo uraditi sve što možemo kada je reč o opremljenosti škola“, kazala je Šubarić.

Osim Elektro-tehničke škole, kompjutere su dobili – Ekonomsko-trgovinska škola, Muzička škola „Stevan Mokranjac“, osnovne škole „Knez Lazar“, „Miladin Mitić“, „Kralj Milutin“ i „Ugljare“, predškolske ustanove „Naša radost“ i „Sunce“, dok je jedan doniran Odeljenju za omladinu i sport.

Navedenim obrazovnim institucijama, kako je saopšteno, nešto ranije kompjutere je uručila direktorka Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Nićić.