Osnovci glumačke sekcije iz Leposavića odigrali novogodišnju predstavu "Kad se veštica zaljubi"

Osnovci glumačke sekcije iz Leposavića
Izvor: Kosovo Online

U okviru dečjeg stvaralaštva Pokrajinskog kulturnog centra Priština-Leposavić, osnovci dečje glumačke sekcije odigrali su predstavu "Kad se veštica zaljubi" u sali Centra za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću.

Bajku koju su pripremali puna dva meseca, glumci amateri ulepšali su na kraju izlaskom Deda Mraza, koji je pozvao svu decu da zajedno izađu na scenu i otpevaju novogodišnju pesmu.

Vasilije Milanović tumačio je glavnu ulogu princa koja mu kako kaže, nije bila teška, jer glumu voli od malena.

"Moja uloga je princ, jedna od glavnih uloga u ovom komadu. Nije bila toliko teška jer smatram da ono što voliš i radiš nikada ne može da bude teško. Gluma je nešto što ja volim od malena i baš zbog toga data mi je ova uloga. Ja sam prezadovoljan kako smo izveli predstavu, ali uvek može bolje. Nadamo se da će sledećeg puta biti spremniji i bolji, ali za prvi put ispalo je lepo", kazao je Milanović.

Na sceni glumačke sekcije iz Leposavića danas je bila i dobra vila Elena Mihajlović, koja je, kako ističe, imala ulogu "da skine čaroliju".

"U ovom komadu ja sam igrala Vilu, moja uloga je bila da ovde skinem neku čaroliju i da zabavim decu. Mi smo se svi tokom pripremanja ove predstave lepo družili i zajedno smo pripremali kostime. Ovde imamo našu razredni Ružicu Vlašković koja nam je spremala tekst i, takođe, naša Jovana koja nam je pripremila kostime", rekla je Elena.

Lenka Branović u ulozi brižne kraljice dodaje da je samo želela da se kroz ulogu pobrine da njen sin bude srećan u ljubavi.

"Ja glumim kraljicu, ja sam majka princa, glumim jednu brižnu damu koja mnogo voli svog sina i samo želi da on nađe pravu ljubav. Predstava mi se svidela, dopalo mi se to što smo imali interakciju sa publikom, sa dečicom, prava je bajka za novogodišnje praznike. Sve u svemu sam zadovoljna. Drago mi je što imam ovakve kolege, da tako kažem, stvarno smo dobar tim i lepo smo izneli tu priču", dodala je Branović.

Glumačka sekcija u okviru Pokrajinskog kulturnog centra radi i stvara godinu i po dana, a mlade glumce dikciji i glumi podučava profesor srpskog jezika i književnosti Ružica Vlašković, koja ističe da je bajka rađena za decu uzrasta od šest do devet godina.

"Bajka je upravo ona koja je pokazala čaroliju ljubavi, koja pobeđuje svako zlo, a sa druge strane veoma je bitan kulturni život dece na ovim našim prostorima. Oni kroz bajke ulaze u svet čarolije i ona prosto na neki način njima pokazuje da uvek pobeđuje dobro", istakla je Vlašković.