Osnovna škola u Brnjaku dobila sportske rekvizite

Donacija za osnovnu školu u Brnjaku
Izvor: Kosovo Online

Osnovna škola "Petar Kočić" u Brnjaku dobila je donaciju, sportske rekvizite i lopte od Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije, odnosno Saveza za školski sport Srbije.

Direktor škole Boban Božović zahvalio je donatorima i istakao da je donacija zaista vredna i da je to nedostajalo školi. Takođe je izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i ubuduće.

Škola "Petar Kočić" je dobila aluminijumske golove za fudbal sa mrežama, table od pleksiglasa za koševe sa zglobnim obručem i mrežicom i odbojkašku mrežu  sa zatezačima i po 10 lopti za košarku, fudbal, odbojku i rukomet.

U ime nastavnika i učenika donatorima su zahvalili i profesori fizičke kulture koji rade i istakli da će donacija puno značiti u realizaciji nastave fizičkog vaspitanja.

Osnovnu školu u Brnjaku koja je počela sa radom još 1901. godine pohađa 55 učenika u tri izdvojena odeljenja, od prvog do osmog razreda.

Škola je izmeštena kada je jezero Gazivode potopilo staru školu, a nova je podignuta 1998. godine i od tada je samostalna pod imenom "Petar Kočić".