Pet medalja za karatiste iz Zvečana i Severne Mitrovice

Takmičari OKK Kosovska Mitrovica
Izvor: OKK Kosovska Mitrovica

Karatisti sa severa Kosova potvrdili su još jednom svoj kvalitet na upravo završenom Kupu Srbije za pionire i nade, održanom u Smederevu, sa kojeg se u Zvečan i Severnu Mitrovicu vraćaju sa pet medalja.

Tri bronzane medalje zasijale su na grudima karatista iz Zvečana, a medaljama su se okitili Anja Marjanović (2006. godište), Aleksandra Čelić (2007.) i Bogdan Miljković (2009.) koji su treća mesta osvojili u kategoriji borbe.

I karatisti Omladinskog karate kluba Kosovska Mitrovica vraćaju se večeres u svoj grad bogatiji za dve bronzane medalje.

Oni su, u konkurenciji 400 takmičara iz 81 kluba, osvojili dva bronzana odlučja.

Medalje su zasijale na grudima Stefana Timotijevića koji je nastupao u konkerenciji dečaka rođenih 2007. godine u kategoriji do 47 kilograma, a svoju bogatu riznicu medalja dodatno je novim odličjem obogatila i Sara Nedeljković koja je osvojila treće mesto u kategoriji devojčica preko 54 kilograma.

„Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer se radi o takmičenju državnog nivoa. Takmičari koji su ostvojili medalje potvrdili su svoj kvalitet i opravdali svoj status stalnih kandidata za sastav reprezentacije Srbije. Ovim rezultatom nastavlja se niz osvajanja medalja na takmičenjima državnog nivoa koji traje od 2005. godine“, rekao je za Kosovo Onlajn trener OKK Kosovska Mitrovica Zoran Mojsilović.

On je dodao da je boje Omladinskog karate kluba Kosovska Mitrovica na ovom takmičenju branilo šest takmičara.